tiistai 21. huhtikuuta 2015

Uusi kone, uudet kujeet

Hiljaista on ollut kun motivaatiokin hieman ollut hukassa tuon Singerin kanssa. Nyt kun sain uuden ompelukoneen niin johan on alkanut taas maistumaan eri tavalla, ei tarvitse jännittää joka kerta kun koneen käynnistää että meneeköhän tässä kymmenen minuuttia vai tunti. Uusi kone siis Pfaff Quilt Ambition 2.0 ja uskallankohan sanoa *koputtaa puuta* toimii kuin unelma :) Ihanaa kun ei tarvitse tapella kaksoisneulan kanssa enää ja koneessa on muitakin korvaavia koristeompeleita joilla homma hoituu jos ei jaksa kiinnittää kaksoisneulaa paikalleen. Tosin esimerkiksi valepeitetikin ompelu nyt ei ole siitä nopeimmasta päästä mutta kuitenkin...

Ainut känkkäränkkä mikä sen kanssa on tullut vastaan on kun puolasin nähtävästi alapuolan huonosti niin kone ei suostunut tekemään yhteistyötä sen kanssa mutta vaiva ratkesi sillä kun puolasin alalangan uudelleen. Hieman on myös alalangan kireyksien kanssa ollut ongelmaa mutta se varmaan selviää sitten kokemuksen rintaäänellä. Tosiaan kuten blogin nimikin kertoo niin summanmutikalla mennään, hirveästi kun en ymmärrä näistä koneista niin yleensä tulee opittua sitten kantapään kautta ja onneksi on myös nuo Facebookin ompeluryhmät mistä kysyä neuvoa.



Siinä se ny o.




Muutama paitakin tullut hurautettua pojalle. Arvelin että tässä työkone-kuosisessa kankaassa on sopivan rauhallisesti esitetty ko. aihe niin tilasin sitä pojalle. Ja sitä riemua kun näytin sen hänelle, kangas piti levittää sohvalle ja sitä piti silitellä ja pussailla ja ei olisi millään saanut laittaa pesukoriin. Eli taisi olla mieluinen kun ei ole aiemmin moista reaktiota tullut minkään kankaan kohdalla :D En halunnut paidasta liian levotonta tai oikeastaan halusin siihen vähän väriä niin lisäsin eri kuosiset hihat. Helman ja hihansuut huolittelin valepeitetikillä ja siitä tuli mielestäni oikein kiva.






 Viime kesänä tein samasta tähtikankaasta tuollaisen kolmiohuivin kesäksi vaikkapa hupparin kanssa kun on tuulinen päivä. Laitoin kiinnitykseksi neppareita pari kappaletta niin huivia voi vähän entrata. Malli omasta päästä eli taitteelta ja kolmion malliin ja saumurilla ja jousto-ompeleella etupuolelta vielä kiinnitys. Työkonekankaasta syntyi rekkamiehelle myös pipo.






Tätä Kaverukset-kangasta olen jemmannut jo aika pitkään ja nyt sain inspiraation siitä tehdä pitkähihaisen paidan. Tuo turkoosi vichy-ruutu sopii väreihin justiinsa ja antaa kuosiin vähän mielenkiintoa. En tiedä onko hölmöläisen hommaa tehdä enää tähän aikaan keväästä pitkähihaisia mutta tein niistä vähän reilumpia jos ne menisivät vielä syksylläkin. Varsinkin tähän tein vähän reilummat hihat ja hihojen sisäpuolelle vielä ruutukangasta, niin se kääntyy nätisti jos hihat ovat vähän pitkät. Nappejakin olen vuoden verran hautonut ja tähänhän ne kävivät justiinsa. Eikä tarvinnut napinläpienkään kanssa tapella, kiitos uuden koneen :)











 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti